Dva mladíci a jedna dívka zahynuli na místě, další patnáctiletá podlehla zraněním volomoucké fakultní nemocnici na Boží hod dvě hodiny po poledni.

„Kněhodě došlo přibližně ve čtvrt na dvanáct poblíž bývalé prachárny asi kilmetr před vjezdem do obce,“ upřesnila mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová. „Jako první jela Toyota, která vmírně pravotočivé zatáčce přejela do protisměru a narazila do stromu. Vtěsném závěsu jedoucí Renault pak havaroval stejným způsobem,“ řekla Dolejšová.

Zdůraznila, že zatím nejsou známy všechny okolnosti nehody. Důkladné vyšetřování má začít dnes. „Nelze vyloučit, že se obě vozidla nějakým způsobem vzájemně předjížděla,“ doplnila Dolejšová. Neověřené informace hovoří otom, že náraz musel být vrychlosti kolem sto padesáti kilometrů vhodině. Jiné spekulace uvažuji onečekaném náledí.

Bilance je tragická. Dva mladíci (19 a 25let) a sedmnáctiletá dívka zprvního vozu zemřeli na místě. Jejich patnáctiletá spolujezdkyně byla převezena do nemocnice vkritickém stavu stěžkým poraněním hlavy, hrudníku, břicha, pánve a končetin. Nezachránila ji ani operace. „Přes veškerou snahu lékařů svým mnohočetným zraněním kolem půl třetí odpoledne podlehla,“ oznámil vúterý mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Ve fakultní nemocnici zůstává ičást posádky druhého vozu. Jedna dívka na jednotce intenzivní péče a dva mladíci sotřesem mozku. Zbývající dvě dívky jsou po ošetření vdomácípéči.

Podobně tragická nehoda se vSamotiškách stala před necelými čtyřmi lety. Jen okilometr dále. Tehdy na křižovatce smetla Octavie škodovku spěti mladíky. Čtyři zemřeli na místě zemřeli, pátý je dodnes vbezvědomí. Křižovatka se poté změnila zprůsečné na okružní.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z OLOMOUCKA

Moje OlomouckoSportKulturaPodnikáníČerná kronika